header-about

 

Mina uppdrag har tagit mig på äventyrligheter. De har varit utmanande och ibland rutin – de har lärt mig delar och fått mig att se helhet. Jag har pratat storytelling med Hollywood-regissören Francis Ford Coppola, jag har suttit i afrikanska Namiböken och lyssnat till Himda-hövdingens fru Menjipos berättelser om kärlek. 

Jag har alltid skrivit, i över tjugo år levt på min penna och min nyfikenhet. Frilansat som journalist och redaktör. Arbetat tillsammans med redaktioner, mediebolag, contentbyråer, reseföretag, kreatörer, filmbolag, entreprenörer, pr-agenturer, konsthallar, kommuner, modehus, universitet, eventbyråer, hotellkedjor…Anlitats som trendanalytiker. Bland annat fått samarbeta med en av pionjärerna inom trend forecasting, Lidewij Edelkoort i Paris.  

I hela mitt liv har jag samlat på berättelser. Alltid undrat “varför?”. Jag researchar, jag är ute på fältet och jag filosoferar. Åren vid universitet hemma i Sverige, i London och i Paris gav metodik och examen i kommunikationsvetenskap, journalistik, retorik, språk och creative writing. Att jobba, göra och gå på magkänsla ute i världen gav mer, mycket mer.  

”Alltid med en känsla av att ha nyss kommit hem från en resa – eller möjligtvis det motsatta, att snart vara på väg på en – steg Petra Dokken in på redaktionen för att prata om kommande modereportage eller resereportage i vår helgbilaga Två Dagar. Alltid superproffsig och superstilig, var hon lite som en fläkt av ett annat liv, ganska långt från det vardagsgråa Göteborg. Det fanns något internationellt i hennes anslag, hennes trendspaningar och förslag på nya inslag i tidningen var alltid något annat än det vi själva hunnit snappa upp. Ändå var fötterna alltid fast placerade i den göteborgska myllan och kärleken till hemstaden var uppenbar.” – Hanna Tornbrant, fd Redaktör Två Dagar Göteborgs-Posten; Göteborg