header-about

Om mig

 

Mina uppdrag har tagit mig på äventyrligheter. De har varit utmanande och ibland rutin – de har lärt mig delar och fått mig att se helhet. Jag har pratat storytelling med Hollywoodregissören Francis Ford Coppola, jag har suttit i afrikanska Namiböken och lyssnat till Himdahövdingens fru Menjipos berättelser om kärlek, bilden ovan. Jag har arbetat tillsammans med redaktioner, mediebolag, contentbyråer, reseföretag, kreatörer, filmbolag, entreprenörer, pr-agenturer, konsthallar, kommuner, modehus, universitet, eventbyråer, hotellkedjor… Jag har fått sjunga min egen berättelse en stjärnklar natt runt lägerelden tillsammans med mongoliska nomader och våra modiga hästar.

Jag har alltid skrivit, i över femton år levt på min penna och min lyhördhet. Frilansat som journalist, skribent och redaktör. Anlitats som trendforskare. Bland annat fått samarbeta med en av pionjärerna inom trendforecasting, Lidewij Edelkoort i Paris, som en gång sa: “I am really starting to love you Petra”, och mitt hjärta slog ett extra slag. 

”Alltid med en känsla av att ha nyss kommit hem från en resa – eller möjligtvis det motsatta, att snart vara på väg på en – steg Petra Dokken in på redaktionen för att prata om kommande modereportage eller resereportage i vår helgbilaga Två Dagar. Alltid superproffsig och superstilig, var hon lite som en fläkt av ett annat liv, ganska långt från det vardagsgråa Göteborg. Det fanns något internationellt i hennes anslag, hennes trendspaningar och förslag på nya inslag i tidningen var alltid något annat än det vi själva hunnit snappa upp. Ändå var fötterna alltid fast placerade i den göteborgska myllan och kärleken till hemstaden var uppenbar.” – Hanna Tornbrant, fd Redaktör Två Dagar Göteborgs-Posten; Göteborg

Väldigt nyfiken – jag brukar säga att jag har samlat på berättelser i hela mitt liv. Alltid undrat “varför?”. I ärligheten namn är detta också min stora källa till kunskap. Jag researchar, jag är ute på fältet och jag filosoferar. Åren vid universitet hemma i Sverige, i London och i Paris gav metodik och examen i kommunikationsvetenskap, journalistik, retorik, språk och creative writing. Att jobba, göra och gå på magkänsla ute i världen gav mer, mycket mer. Jag har rest och jag har bott i flera metropoler. Just nu bor jag i hemstaden Göteborg, och uppfyller min flickdröm – jag lär mig att flyga flygplan.

I mitt arbete använder jag hela min verktygslåda, i mötet med människor för att tillsammans skapa utveckling, resultat och framåtrörelse. Kreativitet och intuition, erfarenhet och kunskap – både hjärna och hjärta. 

Älskar det jag gör, varje dag, varje gång.

  • “Petra Dokken is like our house poet — a writer with the rare ability to find and communicate the life, spirit, and sensibility of a place. That would be impressive right there, but she does it in multiple languages.”

    – Pavia Rosati, Founder of Fathom, New York

4

1

2

4

3

4

”What we make matters enormously, and it doesn't matter at all.”


– Elizabeth Gilbert