Om mig


header-about

Mina uppdrag har tagit mig på äventyrligheter. De har varit utmanande och ibland rutin – de har lärt mig delar och fått mig att se helhet. Jag har pratat storytelling med Hollywood-regissören Francis Ford Coppola, jag har suttit i afrikanska Namiböken och lyssnat till Himda-hövdingens fru Menjipos berättelser om kärlek. Jag har arbetat tillsammans med redaktioner, mediebolag, contentbyråer, reseföretag, kreatörer, filmbolag, entreprenörer, pr-agenturer, konsthallar, kommuner, modehus, universitet, eventbyråer, hotellkedjor… Jag har fått sjunga min egen berättelse en stjärnklar natt runt lägerelden tillsammans med mongoliska nomader och våra modiga hästar.

Jag har alltid skrivit, i snart tjugo år levt på min penna och min nyfikenhet. Frilansat som journalist och redaktör. Anlitats som trendanalytiker. Bland annat fått samarbeta med en av pionjärerna inom trend forecasting, Lidewij Edelkoort i Paris. Som en gång sa: “I am really starting to love you Petra”, mitt hjärta slog ett extra slag.

I hela mitt liv har jag samlat på berättelser. Alltid undrat “varför?”. Jag researchar, jag är ute på fältet och jag filosoferar. Åren vid universitet hemma i Sverige, i London och i Paris gav metodik och examen i kommunikationsvetenskap, journalistik, retorik, språk och creative writing. Att jobba, göra och gå på magkänsla ute i världen gav mer, mycket mer. Jag har rest och jag har bott i flera metropoler. Just nu bor jag i hemstaden Göteborg.

”Alltid med en känsla av att ha nyss kommit hem från en resa – eller möjligtvis det motsatta, att snart vara på väg på en – steg Petra Dokken in på redaktionen för att prata om kommande modereportage eller resereportage i vår helgbilaga Två Dagar. Alltid superproffsig och superstilig, var hon lite som en fläkt av ett annat liv, ganska långt från det vardagsgråa Göteborg. Det fanns något internationellt i hennes anslag, hennes trendspaningar och förslag på nya inslag i tidningen var alltid något annat än det vi själva hunnit snappa upp. Ändå var fötterna alltid fast placerade i den göteborgska myllan och kärleken till hemstaden var uppenbar.” – Hanna Tornbrant, fd Redaktör Två Dagar Göteborgs-Posten; Göteborg